Get Adobe Flash player

Des de fa més d’un centenar d’anys, la família Garriga va obtenir la llicència d’explotació de transport fluvial, connectant així les poblacions de Sant Jaume d’Enveja i Jesús i Maria.

Al 1899, la primera de cinc generacions va impulsar la creació d’una de les primeres barcasses que han fet possible fins al 2010 any en què es va crear el pont, la comunicació entre amb dues voreres.

El besavi va ser Patro del legendari Vapor Anita

Als seus inicis el pas Garriga estava format per tres barcasses destinades a complir diferents serveis. L’una es dedicava al transport de carruatges i cavalleries i les altres dos al transport de persones, tant per fer excursions a l’illa de buda com per visitar el poble veí. Més endavant però es va millorar la seguretat de la barcassa que anava a Sant Jaume i d’aquesta manera la companyia es va quedar amb dos transports.

Fins la inauguració del pont que connecta les dos poblacions, el pas Garriga va continuar prestant el seu servei de manera desinteressada, sent així la única barcassa que funcionava de manera permanent.

Actualment, i després d’un llarg camí recorregut, el pas Garriga continua amb la mateixa il·lusió dels seus inicis per tal de perseguir el seu únic objectiu: Posar a l’abast dels nostres clients el privilegi de viatjar per tot el tram navegable del riu Ebre.

Per tant, la principal prestació ja no està lligada a la connexió entre els dos pobles veïns, sinó que està destinada a realitzar trajectes amb embarcacions de 150 passatgers pel riu Ebre. El que volem és aportar al nostre client la meravellosa sensació de llibertat i tranquil·litat que ens aporta el nostre ecosistema.

Idiomes